Vragen? Bel 0528 - 288 888
  • In 2 uur geplaatst
  • Geen verbouwing
  • Rolstoel toegankelijk

Familie Wanders uit Weert

Geplaatst op

De wens van mevrouw Wanders was om haar laatste levensjaar thuis door te brengen bij haar man. Door een zenuwaandoening kan mevrouw Wanders elke dag minder en heeft zij steeds meer hulp nodig. Haar man wilde die zorg heel graag zelf thuis kunnen geven.

Samen met de gemeente is meneer Wanders bezig geweest om een deel van de garage te verbouwen om een badkamer te realiseren. Dat betekende een hele operatie met veel hak- en breekwerk. De garage zou een permanente badkamer worden en daardoor veel ruimte opeisen. Niet de beste oplossing vond meneer Wanders.

Op de zorgsupport beurs kwam hij de KipCareOne tegen. Een semi-permanente oplossing, makkelijk te installeren en snel weg te halen. Samen met Handicare is bekeken of er met een douche-ambulance in gedoucht kan worden. Dat betekent dat het toilet en het wasbakje eruit gelaten worden.

Uiteindelijk was er dus geen grote verbouwing nodig en werd de bijkeuken op de begane grond ingericht met de KipCareOne. Via de WMO is de KipCareOne gefinancieerd.