Vragen? Bel 0528 - 288 888
  • In 2 uur geplaatst
  • Geen verbouwing
  • Rolstoel toegankelijk

Zorgtehuis

Geplaatst op

Jaarlijks worden er miljoenen euro’s uitgetrokken aan de bestrijding van het Norovirus na een uitbraak. Bij een Norovirus-uitbraak in een verzorgingstehuis of in een ziekenhuis moeten de gezonde patiënten direct gescheiden worden van de geïnfecteerde patiënten. Met name na het toiletgebruik is scheiding noodzakelijk.

Omdat niet in elk ziekenhuis of verzorgingshuis de kamers zijn uitgerust met een eigen toilet en douche, betekent dit dat de geïnfecteerde patiënten over de gang naar een toilet of douche moeten. De praktijk heeft uitgewezen dat de kans op infectering hierdoor enorm toeneemt.

In Noord-Holland wordt er op dit moment met een pilot gewerkt waarbij de KipCareOne wordt ingezet bij een Norovirus uitbraak. De geïnfecteerde patiënten worden dan afgezonderd van de rest van de patiënten op de afdeling, door deze alleen op de kamer te laten verblijven. Door de inzet van de sanitaire unit, welke in een uur kan worden opgebouwd, kan er razendsnel geanticipeerd worden op de situatie. Wanneer deze situatie onder controle is dan kan men over tot bestrijding ervan.