Vragen? Bel 0528 - 288 888
  • In 2 uur geplaatst
  • Geen verbouwing
  • Rolstoel toegankelijk

Kip Care presenteert eerste sanitaire unit voor thuiszorg

Geplaatst op

Kip Care(vans) presenteert eerste sanitaire unit voor thuiszorg

29 april 2014

Onderzoek NOS onder 136 woningcorporaties (20:00 journaal 19 april ’14): Driekwart van de woningcorporaties zegt dat “Zorgbehoevende ouderen niet meer in hun huurhuis kunnen blijven, als het huis moet worden aangepast”.*

Na 80 jaar ervaring in het bouwen van compacte en comfortabele caravans, lanceert Kip (Care) een revolutionair product voor de thuiszorg, de Kip Care One. De KCO is een complete badkamer die volledig rolstoeltoegankelijk is, ter grootte van een kledingkast die overal geplaatst kan worden en is voorzien van innovatieve en slimme technische voorzieningen.

De Kip Care One is in samenwerking met de TU Delft ontwikkeld om zo makkelijk mogelijk geplaatst te kunnen worden in bestaande huizen. Dankzij een volledig modulaire opbouw, kan de KCO in iedere ruimte geplaatst worden. Omdat er geen extra rioolbuizen nodig zijn, neemt de totale installatie van de KCO slechts twee uur in beslag en is daardoor vele malen goedkoper dan het aanpassen van het huis.

Hiermee speelt Kip Care in op een opkomend probleem in de zorgmarkt. Ouderen worden vaak gedwongen te verhuizen omdat het aanpassen van de woning te duur is. Driekwart van de woningcorporaties geeft aan dat ze geen geld beschikbaar hebben voor het aanpassen van huizen voor ouderen.* In de praktijk betekent dit dat deze ouderen vaak veel eerder naar een verzorgingstehuis moeten met alle kosten van dien. Ook in de politiek zijn dit gevoelige onderwerpen en keuzes.

Niet alleen de ouderenzorg kan gebruik maken van deze oplossing. Ook voor tijdelijk minder valide mensen kan de KCO uitkomst bieden. De KCO zal niet alleen via zorginstanties en woningcorporaties beschikbaar gesteld worden, maar is ook direct bij Kip Care te huur.

“Flexibiliteit, gemak en kwaliteit is waar Kip al 80 jaar voor staat. Met de KCO brengen we deze kernwaardes naar de thuiszorg, waar het hard nodig is. Verhuizen of verbouwen is in veel gevallen niet nodig of geen optie: hier biedt Kip Care een besparende en flexibele oplossing”, aldus Olivier Sikking, projectleider Kip Care.

Kip Caravans, dat in 2010 een succesvolle doorstart maakte, zal naast het produceren van caravans, productiecapaciteit benutten voor de samenstelling van de Kip Care One.

Op maandagmiddag 5 mei aanstaande om 15.00 uur zal de feestelijke introductie worden verricht door de burgemeester van Hoogeveen, de heer Karel Loohuis.

Zowel de pers als belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

De KCO zal op de supportbeurs van 7 tot en met 10 mei in de Jaarbeurs in Utrecht voor het eerst te bezichtigen zijn. Daarnaast is de KCO te bezichtigen bij Kip Care in Hoogeveen.

Voor meer informatie, zie www.kipcare.com

* Bron: NOS journaal 19-4-2014